Billån

Bankerne og forretningerne udbyder efterhånden tilsammen et utal af lånemuligheder, som alle er med til at udvide folks kassekredit, og som går under dække af forskellige synonymer. Vi kender dem efterhånden alle; boliglån, forbrugslån, privatlån etc. Den nye betegnelse for folks ønske om en evt. bilfinansiering hedder noget så enkelt som ’billån’. Billån bruges af bilforhandlerne, som en nem og hurtig løsningen til at finansiere folks bilkøb. Men men, typisk er det relativt dyrt at vælge bilforhandlerens tilbud om et billån. Desværre er der alligevel mange der ender med at vælge dette tilbud. Det skyldes oftest at de ikke har noget at sammenligne med når de besøger bilforhandleren og snakker finansiering.
I dag er det dog ikke kun bilforhandlerne som tilbyder billån, bankerne er nu også begyndt at tænke i samme bane, og nogle af Danmarks største banker, heriblandt Nordea, tilbyder billån. Det kan som regel bedre betale sig at låne det nødvendige beløb til billån i banken, men også her skal du kigge dig for. Der er stor forskel på omkostningerne hos de enkelte banker, så der er ingen garanti for at det er billigere at tage et billån i banken end at låne pengene vha. et almindelige forbrugslån.
Bankerne kræver ofte at man får sig et lånebevis, så man med sikkerhed kan få finansieringen. Der er dog visse betingelser for at få sig et sådant lånebevis. Således kræver det man skal være fyldt 18 år, og have en sund økonomi. Yderligere skal man være i stand til at stille sikkerhed for lånet. Billån finders både med variable rente og med fast rente. Ved variabel rente har man mulighed for at indfri et billån før tid og derved spare renter. Ved den faste rente kan man oftest vælge mellem at betale tilbage gennem månedlige eller kvartalsvise ydelser. Ansøgning om billån kan foretages online via bankernes hjemmesider, i langt de fleste tilfælde.