Boliglån

Et boliglån er et lån, som primært bruges i forbindelse med køb af en privat bolig. Derfor kan det for nogen være umuligt at få etableret et boliglån kontra det at få sig et forbrugslån eller billån, især hvis man i forvejen bruger af sin kassekredit. Et boliglån kan bruges til istandsættelse, nybyggeri, og hvad der eller måtte være på folks ønskeliste. Uanset hvad du gerne vil låne til, så låner man pengene med sin ejerbolig som sikkerhed, det vil sige at kan man ikke betale pengene tilbage kan boligen i værste fald tvangssælges. Lånet løber i op til mellem 20-30 år, som regel alt afhængig af hvilken bank man vælger, og renten kan være enten fast eller variabel. Vælger man et lån med fast rente, skal lånet løbe i min. seks år. Lånet tilbagebetales som et annuitetslån. Det vil sige, at ydelsen er den samme igennem hele lånets løbetid. Man vælger selv, om man vil betale tilbage hver måned eller hvert kvartal.
Mht. til sikkerheden så vil et boliglån ydes mod sædvanlig kreditvurdering og med pant i boligen inden for 100 % af ejendoms- eller handelsværdien. Der bliver derfor lavet et ejerpantebrev, som man selv og banken underskriver, hvorefter pantebrevet tinglyses i ejendommen.
Lånet skal indfries, hvis man vælger at sælge boligen. Vælger man et boliglån med fast rente i perioder på 1-5 år, gælder særlige vilkår, hvis du ønsker at indfri lånet i fastrenteperioden.

 

På nettet er det muligt at finde menge forskellige udbyderes priser på boliglån.