Internet lån

’Internet lån’ er en betegnelse som dækker over de utallige muligheder der ligger på nettet, når det drejer sig om at få foretaget sig et hurtigt lån eksempelvis et internet lån. Internet lån er nemme at ansøge om og giver ofte hurtig adgang til det lånebeløb man ansøger om som internet lån. Disse online internet lån kan dog vise sig at blive en svær cirkel i form at der er en skrap sammenhæng mellem løbetid og afdrag.

Medierne har således afdækket historier hvor folk har fået et 15.000 kr. lån vendt til at 50.00 lån, når alle afdrag var betalt tilbage.

Disse scenarier får lov til at udvikle sig, fordi smarte pengemænd og finansieringsselskaber forstår at manipulere låntagerne med smarte beskrivelser af vilkårene, og derved mindske gennemskueligheden af lånene.

De lokkende tilbud om en hurtig vej til penge med et internetlån og kassekredit via nemme online løsninger rammer især unge mennesker, da der i mange tilfælde ikke kræves nogen form for sikkerhed.

Det normale er faktisk at der ikke er krav om sikkerhed eller pant ved de typiske internet lån. Der bliver foretaget en kreditvurdering, og man derefter fastsat det lånebeløb som ens økonomi kan klare uden at der stilles sikkerhed for et internet lån. Faktisk så har de fleste ungdomslån en aldersgrænse som ligger helt nede på 18 år for at få godkendt sin låneansøgning.

De smarte tilbud lokker således med et internet lån på op til 10.000,- hvor afdragsordningerne på internet lån tilgodeser de unge ved at være mere fleksible end normale forbrugslån.

Det sker ved at långiver ofte tilbyder både månedlige tilbagebetalingsordninger på internet lån kombineret med muligheden for at betale resten af aftalen ud på én gang. Endvidere forsøger långiverne af internet lån også at imødekomme andre besværligheder ved et lån. Dette kunne bl.a. være ved at indberette skattefradraget, som jo opstår via renterne på lånet, til SKAT. Det hele sker således automatisk, og man sparer folk for en masse tid. Så der er fordele men man bør sikre sig et godt overblik inden man optager et internet lån.