Kreditkort

I dagens Danmark er det stort set umuligt at leve uden et kreditkort, og mange ser kreditkort som vejen til at undgå alt for mange småmønter og pengesedler. Kreditkort er fleksible ved at man kan bruge det til at betale med i butikker, restauranter og alle mulige andre steder. Optager man derimod et normalt forbrugslån har man ikke samme økonomiske flexibilitet.

Langt de fleste kredit kort kan bruges i både Danmark og i udlandet. Udover at bruge dit kreditkort som betalingsmiddel, så kan man også bruge kortet til at hæve penge med i banker og pengeautomater.

Med et kreditkort følger der som regel en masse gratis tilbud og fordele med i handlen. Det kan f.eks. være gratis forsikring og rabatter på allle mulige varer lige fra A til Z.

Derfor er det vigtigt at man vælger et kreditkort der passer til ens livsstil, så man kan udnytte kortes muligheder hver gang man dyrker sine interesser. Eksempelvis er forbrugseliten glad for MasterCard Guld. Dette kort har en høj forbrugsmulighed på 50.000 kr. pr. måned, og alene farven på kortet er med til at signalere, at dette er et betalingsmiddel ud over det almindelige. Der kan således købes endda meget dyre smykker og ure, og meget andet på kreditkortet uden at ramme forbrugsloftet.

Et kreditkort indeholder nemlig ofte en bred vifte af forsikringer, som er med til at give stor tryghed før, under og efter en rejse, for hele familien. Med et MasterCard Guld er medrejsende ægtefælle/samlever og børn under 21 år nemlig også dækket ind. 

Udover de gratis fordele, så giver mange kreditkort desuden rentefri kredit. Det betyder at man kan bruge sine penge før de står på ens privatkonto. Hvis man udnytter den gratis kredit på et kredtkort, så skal man selvfølgelig betale pengene tilbage indenfor den aftalte tid, hvis man vel og mærke til undgå at skulle betale renter.

Læs også om internetlån