Lån uden sikkerhed

Ønsker man at foretage sig et lån uden sikkerhed, så er her det vel nok mest udbredte. Det kan tage lang tid at undersøge og afveje hvilke valgmuligheder man kan benytte sig af. Der findes således mange forskellige lån, hvor man sagtens kan foretag sig et lån uden sikkerhed, og hvor vejen er banet til et hurtigt lån. Men problem med disse lån er, at forholdende omkring deres løbetid og afdrag i mange tilfælde ikke virker særlig transparente, og derfor skal man passe på med at ikke at komme for meget ind i en tankegang der kun drejer sig om ’hurtig lån’. Men faktisk så viser nye statistikker også, at danskerne på mange måder faktisk ønsker stor gennemsigtighed, når det drejer sig om låne vilkår. Eksempelvis har det nye SDO lån ikke haft den gennemslagskraft som det ellers var ventet at det ville få ifølge eksperter.

Da det blev introduceret på det danske marked for boliglån i sommeren 2007, var det med det formål at give boligejere øget fleksibilitet i forhold løbetid og afvikling af boliglånet. Men denne fleksibilitet har samtidig gjort lånet uoverskueligt for rigtig mange danskere, og derfor har det ikke fået den drømmestart man forventede. En væsentlig forskel på SDO-lån og de traditionelle obligationslån er, at begrænsningerne i løbetiden på et SDO-lån, der er belånt med 70%, er fjernet, ligesom afdragsfriheden er det. På et normalt obligationslån, kan der belånes op til 80% over 30%. Afdragsfriheden kan dog aldrig komme over 10 år. 
Men det er netop denne store fleksibilitet som findes i SDO lånets opbygning, der på den ene side fungere som en fordel for boligejeren, men som også er utrolig svær at forholde sig til.

De fleste låntagere vil gerne kende deres månedlige ydelse, fordi faste rammer det gør det nemmere at planlægge sin økonomi, - også selvom man har fået et lån uden sikkerhed.