Låne kontanter

Søger man efter at låne penge eller kontanter til til handle for så finder man over flere hundrede forskellige lånemuligheder at vælge i mellem på det danske marked.

Danmark har bredt udvalg af låneudbydere når det gælder udvalget af muligheder for at låne kontanter, hvilket både medfører fordele og ulemper.

Derfor kan det måske være en god ide at navigere rundt i de mange tilbud ved at trække på nogle elementære råd, som sikrer dig en bedre navigation i den store lånejungle hvor du kan låne kontanter.

Det man skal huske på er, at uanset hvilken låneform man vælger, når man står og skal låne kontatner, vil der automatisk være indbygget en vis usikkerhed, da der er mange omstændigheder som skal medkalkuleres når man vil eksempelvis beregn et boliglån. I mange tilfælde er det dog et spørgsmål om mavefornemmelse når man står og skal låne kontanter til et bolig lån. Men det er vigtigt at huske, at alt har sin pris på de finansielle markeder også når man vil låne kontanter. Så det gælder om at være kritisk omkring hvad der loves. Eksempelvis et boliglån kan nemlig ikke være både billigt og risikofrit. 

Renten når man vil låne kontanter er selvfølgelig svær at spå om hvordan opfører sig, om den stiger eller falder. Det er derfor umuligt med sikkerhed at sige, om man skal tage variabelt lån, fordi renten er på vej ned, eller tage et fastrentelån, fordi renten er på vej op. Dog har den korte rente historisk set været lavere end den lange rente, hvilket bør gøre variabel- og rentetilpasningslån mest favorable. Til gengæld tilbyder de fastforrentede lån sikkerhed når man vil låne kontanter.