Rente lån

Selvom fleks-lånene i øjeblikket lokker med historiske lave renter i øjeblikket, så er det nu alligevel noget værd, at overveje de mere sikre fastforrentede lån. Især de afdragsfrie, fastforrentede 5 procents-obligationer ses som værende yderst effektive, hvis renterne kravler op igen.

Det skyldes nemlig at de afdragsfrie rente lån er mere kursfølsomme end de traditionelle obligationer. Når renten stiger, vil kursen falde endnu mere på de afdragsfrie rente lån. Således bliver kursværdien af restgælden også væsentlig billige.

Alt i alt kan man sige at der er opstået en mulighed for at barbere restgælden ned med afdragsfrit rente lån. Dette scenarie er i hvert fald meget realistisk hvis man skal tro nogle af landet førende økonomer og disses beregninger af lån. Saxo Banks cheføkonom, David Karsbøl, udtaler således til Børsen.dk, at han tro på stigende renter, og han mener derfor at det vil være en oplagt ide at optage et afdragsfrit, fastforrentet 5 procents-lån nu, bruge besparelsen på at afdrage anden gæld de kommende par år, for så tilslut at opkonvertere og reducere restgælden.

Ideen med disse rente lån er ifølge David Karsbøl at det er alt for risikabelt at ligge i fleksobligationer de næste par år, til trods for at man muligvis spare nogle penge. Det er dog ikke værd at gå den vej, da han ser renterne vil komme til at stige igen.

Derimod bør man tage et afdragsfrit, fastforrentet lån, når man skal låne penge. Fordelen ved at tage et afdragsfrit lån er, at kurserne her er mere følsomme over for rentestigninger, så gevinsten, når renterne stiger, vil være større end ved et almindeligt lån med afdrag. Det hele er dog op til én selv, og man vil foretage hurtige lån, eller lytte til en mand som lever af at beregne lån. Så check eventuelt udbydere som tilbyder beregn lån her og nu på nettet.