Skattefradrag lån

Du kan opnå et skattefradrag lån for etableringsomkostningerne på et penge lån eller kredit. Desværre gælder det kun hvis man har beregnet lånet til at have en løbetid som er aftalt til at være under 2 år. Således vil et bolig lån ikke kunne give den mulighed. Med mindre det altså er et meget kortvarigt lån.

Om du får skattefradrag lån eller ej, er i mange tilfælde svært at forudsige. Der findes nemlig ingen positivliste over de etablerings-gebyrer, som de forskellige långivere anvender. Du kan dog aldrig få fradrag for offentlige afgifter som f.eks. tinglysningsafgift eller gebyr”mærke” til en panthaverdeklaration. 

Det kan altid betale sig at undersøge om man får et fradrag for de etableringsgebyrer der er anvendt i lånet, hvis altså lånet eller kreditten er aftalt med en løbetid til under 2 år. Det skyldes at, man selv skal fratrække dem på sin selvangivelse. Långiver har nemlig ikke pligt til at indberette skattefradrag lån automatisk til Skattevæsenet. 

Vil man derimod være sikker på at Skattevæsenet vil godkende, at man får fradrag for et etableringsgebyr, så må det ikke hedde andet end ”stiftelsesprovision” i lånedokumentet. Skulle det hedde noget andet så anmod långiver om at ændre gebyrnavnet til stiftelsesprovision i lånedokumentet, og forklar gerne at det er for at opnå skattefradrag lån. For når lovteksten indeholder ordet ”stiftelsesprovision”, så bør man nemlig kunne opnå fradraget. Skattevæsenet godkender nemlig ikke altid et etableringsgebyr, hvis gebyret er lidt overkanten.

Man skal dog være opmærksom på, at der eksisterer en max-regel for fradrag. Denne regel kan komme i spil i en situation, hvor långiver forsøger at give et fradrag for et gebyr, som aldrig er fradragsberettiget og derfor ikke skattefradrag lån, f.eks. tinglysningsafgift.