SMS lån

 

Nye regler!


De tidligere så udskældte SMS lån er blevet en bedre og mindre risikabel måde at låne penge på. Før den nye kreditaftalelov trådte i kraft 12. juni 2010, var SMS lån en uhyggeligt dyr måde at låne hurtige penge på sidst på måneden. De tårnhøje gebyrer på SMS lånene gjorde dem til en meget dyr fornøjelse for låntagerne – også selvom SMS lån er rentefrie.
Der er som førnævnt kommet nye regler på området – og de er til forbrugerens fordel. Som med så mange andre SMS-tjenester har forbrugeren altid haft 14 dages fortrydelsesret – men indtil nu har SMS-lån ikke været omfattet af denne regel. Det er der så lavet om på nu og der er nu 14 dages fortrydelsesret på SMS-lån – og det er en klar forbedring af forbrugernes vilkår.
De nye regler gør, at forbrugeren som sagt af 14 dages fortrydelsesret samt yderligere 30 dages frist til at betale de lånte penge tilbage. Der skal kun betales renter af det lånte, men der er ikke renter på SMS lån – der er kun et meget højt oprettelsesgebyr på disse typer lån. Det gebyr får man naturligvis tilbage, hvis man inden for 14 dage fortryder sit lån.
Med de ny regler på området, er det altså blevet en langt bedre måde at låne hurtige penge på – uden at det i sidste ende bliver en dårlig og uøkonomisk forretning! Men husk på, at du skal fortryde dit lån inden 14 dage – og så skal du selvfølge også betale dit lån tilbage, hvis du fortryder. Sådan er det med alle typer af forbrugslån.

 

Læs også: Lån penge RKI er ingen hindring