Ungdomslån

Mange yngre mennesker opnår en mulighed for at optage lån ved at se på det såkaldte ungdomslån og derved få sig et lån som hjælper til at de får rettet op på deres økonomi i fx studieårene. Dog kan det, at skulle låne penge, virke en smule skræmmende for mange. Men de såkaldte ungdomslån kan være løsningen, da de giver de unge fordelen af en lavere rentesats og specielle afdragsordninger. Så ungdomslån kan have nogle fordele for unge mennesker. De tilbydes ofte med den hensigt, at hvis man som låneudbyder kan ude et ungdomslån til et yngre menneske så vil man senere have bedre chance for at lave andre finansielle forretninger med vedkommende udover et ungdomslån.

Ungdomslån tilbydes ofte i forbindelse med leasing-aftaler, hvor beløbet typisk ligger i omegnen af 5000-25.000 dkr. Især er det virksomheder der sælger elektronik artikler, såsom TV, audio-udstyr og hvidevare, som tilbyder disse ungdomslån. For mange unge kan disse forbrugslån virke yderst tiltrækkende, eftersom de i langt de fleste tilfælde ikke kræver, at man stiller sikkerhed for lånet. Dvs. at man hurtigt vil kunne finansiere drømme TV’et, musik-anlæg, eller den store backpack-tur.

Ved de fleste ungdomslån er aldersgrænsen helt ned til 20 år for at få godkendt sin låneansøgning. Afdragsordningerne tilgodeser også de unge ved at være mere fleksible end normale forbrugslån idet långiver ofte tilbyder både månedlige tilbagebetalings ordninger kombineret med muligheden for at betale resten af aftalen ud på én gang. Derudover forsøger långiverne også at imødekomme besværligheder ved lån. Dette kunne bl.a. være at indberette skattefradraget, som opstår via renterne på lånet, til SKAT. Det hele sker således automatisk, og man sparer folk for en masse bekymringer. De fleste ungdomslån kan yderligere gennemføres ved at søge direkte via nettet og optage et online lån. Således slipper man for at skulle gå i banken da alt papir-arbejdet foretages online.