Unge lån

For mange unge kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen i de år man enten læser eller går i lære, og det uanset om man har fritidsjob eller ej.

Derfor vælger mange også at foretage et unge lån, gennem de billige lånetilbud som findes via Statens Uddannelse, diverse finansieringsselskaber, banker osv. Udover huslejen så har mange unge andre ’faste’ udgifter, som kan være svære at dække med en lærlingeløn eller almindelig SU. Således bruges der på årsbasis mange penge på udgifter i forbindelse med studiet, såsom køb af bøger, og derudover vil de fleste også gerne kunne se TV, og næsten alle har brug for en internet forbindelse. Et unge lån er eks. SU lån er en super billig løsning, men problem med SU lånet er at man normalvis får en ekstra månedlig beholdning udover den almindelige SU, men beløbet ligger kun på ca. 2.200 kr.

Ganske vist kan man få udbetalt med tilbagevirkende kraft for måneder man ikke har fået, men medmindre man har den mulighed så har et SU lån visse begrænsninger, hvis man står skal bruge penge til et beboerindskud nu og her eksempelvis.

Men det er råd for, for med andre unge lån så kan man skaffe mulighed for at låne til et beboerindskud. 

Kravene for at du kan opnå et unge lån er ofte at du for det første ikke allerede skylder mange penge for tidligere lån af penge.

Derudover må din økonomi ikke være for udsigtsløs. Dvs. at du skal have mulighed for at betale et unge lån tilbage på sigt.