Valutakurs

Rejser man udenlands, skal man ikke medbringe danske kroner og tro, at man bare kan veksle efter behov. Følger man lidt med i status på valutakurs, så viser det tydeligt at tiden hvor euroen har skubbet den danske krone ned i mørket er inde. 

I mange lande er det nemlig vanskeligt at få omveksle den danske krone, og i langt største delen kan det faktisk slet ikke lade sig gøre. Og hvis man kan så er kursen for den danske krone lav. Derfor anbefales det at få udbetalt kontanter i Euro eller US dollars hvis man ønsker at have kontanter med udover landets egen valuta.
Det kan dog oftest betale sig at benytte sig af de muligheder et VISA betalingskort giver én. Det viser sig nemlig at det man trækker på sit Visakort eller MasterCard ofte bliver vekslet til en bedre valutakurs end når man køber kontanter i bankerne.
Som udgangspunkt er der ikke gebyr på brugen af kortet, når man betaler med det. Hvis man hæver lokale kontanter i en pengeautomat, er gebyret 1-2 procent og med et mindstebeløb på 30-50 kroner.
Vil man veksle kontanter herhjemme, er det ofte billigst at gøre det hos vekselbureauerne. Grunden hertil findes i at bankerne har et vekselgebyr, der i nogle tilfælde ikke gælder for særlig gode kunder.
Eftersom Nationalbankens valutakurs ikke opdateres daglig for de mere eksotiske lande, så kan det måske ikke betale sig at veksle til den lokale valutakurs hjemmefra. Den optimale fremgangsmåde til at opnå den bedste veksel valutakurs viser sig oftest at ved, at man veksles til Euro eller US dollar hjemmefra og senere kan man så veksle til den lokale valutakurs i landet. Et godt råd er også at spørge i banken eller vekselbureauerne for at få præcis besked. Derudover kan man også benytte sig af en online valutakurs omregner. En valutakurs omregner kan i særdeleshed hjælpe til med at finde det reelle forhold mellem valutakurs for den danske krone og udenlandsk valuta. 

Læs også om muligheden for at få lån trods RKI registrering